Tag med på eventyr i december

En ny version af en tidligere udgivelse

Forsiden på første udgivelse af bogen

Bogen blev udgivet første gang i sommeren 1992. Dengang var Kærlighedsskrinet en sommerferiefortælling fra den danske vestkyst.

I den nye udgave af eventyret tager historien sit udgangspunkt i december i Norges sneklædte bjerge. Historien er delt op i 24 kapitler, så man kan følge børnenes eventyr ved at læse ét kapitel hver dag i december.

Baggrunden

Hvorfor en julekalender?

Lærke har læst julekalenderhistorie højt for sine to børn siden julen 2016. Det startede med Ole Lund Kirkegaards Mig og bedstefar – og så Nisse Pok og blev siden til flere forskellige titler. Efterhånden som børnene voksede op og blev fanget af Harry Potter og andet fantasy virkede julehistorierne mere og mere barnlige. Det blev efterhånden svært at finde kalenderhistorier, som var rigtig gode og generelt er udvalget af julebøger i 24 afsnit ikke voldsomt stort. Et år kom tanken om Lisbeths historie som julekalender så til Lærke, året efter udgav hun den som podcast og i ’23 udkommer den altså som trykt bog.
Nu kan alle børn i Danmark tage med Nynne og Kasper på eventyr i hele december – de kan enten selv læse eller I kan læse op for dem. Målgruppen for bogens historie er 9-15 år.
En hyggestund om eftermiddagen inden aftensmaden, ved morgenbordet mens kalenderlyset brænder eller inden sovetid. I kan selv vælge, hvilken tradition, der skal følge jeres julekalender-eventyr.

Kreativ udvikling

Bogens karakterer får liv

Grafiker Ditte Kaehne Gade har givet karaktererne i Kærlighedsskrinet – En kalenderhistorie i 24 afsnit liv. Hun har skabt et eventyrligt omslag til bogen, som gør oplevelsen af årets julekalenderbog endnu mere magisk.

Nynne

Hovedpersonen

Nynne er historiens første hovedperson. Hendes udseende er skabt ud fra fotos af Lærkes datter.

Kasper

Nynnes bedste ven

Kasper er skabt på baggrund af Lærkes søn. Kasper er Nynnes bedste ven og bor i Norge.

Hjerterdame

Børnenes vigtigste hjælper

Vi var igennem flere versioner af Hjerterdame, inden vi endte på denne smukke og varme kvinde

Dion

Hjerterdames hjælper til Nynne og Kasper

Dion er en magisk hund, som er opkaldt efter den græske gud Dionysos. I denne version af historien er den udformet som en hund af racen dansk spids.

Dite

En pegasus, som er sendt af Hjerterdame

Dite er en pegasus. Dite er opkaldt efter den græske gudinde Afrodite.

Morfaren

Den der sætter hele eventyret igang

Morfaren er skabt ud fra Dittes svigerfar som har været forsker – ligesom Nynnes morfar i bogen.